Ik zat in de bloei van mijn leven: ik was net afgestudeerd en de wereld lag aan mijn voeten. Terwijl het voelde alsof voor iedereen om mij heen het leven verder ging was ik bezig met rouwen. Niet solliciteren naar een droombaan of een wereldreis maken maar eindeloos formulieren invullen, een uitvaart regelen en ontelbaar veel zorgen. Het was een periode van overleven met heel veel vallen en langzaam opstaan. Een tijd die ik niet was doorgekomen zonder lichtpuntjes.

Het verhaal

Mijn naam is Lisa, 33 jaar oud en woonachtig in het mooie Utrecht. Ik vertel soms aan mensen dat ik twee levens heb; namelijk een leven voor 17 juli 2014 en eentje erna. Een dag die bij veel mensen in het geheugen staat gegrift. Het was voor mij de dag dat ik plotseling mijn beide ouders verloor. Ik was toen 23 jaar. Een gitzwarte bladzijde in mijn leven. Een periode van pijn en verdriet volgde.

Maar ook een periode van verbinding, liefde, én heel veel lichtpuntjes. Zonder die lichtpuntjes had ik niet gestaan waar ik nu sta; de vrienden die dagelijks even op bezoek kwamen, de buurvrouw die regelmatig langskwam met een boodschappentas vol eten en dat ene onverwachte kaartje op een doordeweekse dag. Het zijn voor mij de “kleine” gebaren die ervoor hebben gezorgd dat ik uit dit diepe dal ben gekropen.

Missie

Naast alle steun heb ik ook gezien hoe machteloos mijn omgeving zich soms voelde. In mijn ogen is er in onze maatschappij vrij weinig ruimte voor de moeilijke momenten in het leven. Een praktisch, maar duidelijk voorbeeld hiervan is de hoeveelheid dubbele, in mijn ogen ietwat stoffige, rouwkaarten die we destijds hebben ontvangen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Voor elke gelegenheid zijn er mooie producten: geboorte, trouwen, een verjaardag of jubileum… maar een mooie troostkaart of ander troostgeschenk om iemand een hart onder de riem te steken, is niet zo makkelijk te vinden. Naar mijn idee zijn de kleuren grijs, zwart en wit niet de enige die voor mogen komen. Het mag allemaal best wat lichter en eigentijdser.

Met Lichtpuntjes wil ik daar verandering in brengen. Ik wil laten zien dat er wel degelijk mooie alternatieven zijn voor troostkaarten en andere troostcadeaus; kleine gebaren die je aan iemand kunt geven als je even niet weet wat je moet zeggen. Om te laten weten dat je aan iemand denkt.

Tot slot

In ons leven krijgen we allemaal te maken met moeilijke momenten. We moeten afscheid nemen van dierbaren, krijgen te maken met ziekte of ontvangen ander slecht nieuws. Hoe groot of klein het verdriet ook is – het zijn momenten waarop het belangrijk is dat we elkaar steunen en zorgen voor lichtpuntjes in donkere tijden. Voor die moeilijke momenten biedt Lichtpuntjes troost. Een webshop vol kleine gebaren, om rechtstreeks te versturen naar iemand waar jij om geeft.

Door iemand die je liefhebt een klein gebaar te sturen, misschien juist op een onverwacht moment, kun je echt een lichtpuntje brengen in de duisternis ♡.