May & June bloemenzaden ‘Cosmos Purity’

2.95

Bloemenzaden van het mooie merk May & June. Om iemand op te vrolijken of als troost na verlies of een andere moeilijke gebeurtenis.
De zaden worden geleverd in een prachtig zakje ontworpen door Maartje van den Noort. Maartje illustreerde eerder al het Herinneringsboek en de Herinneringskaarten van Lichtpuntjes.

Naam Cosmos bipinnatus ‘Purity’ (Cosmea)
Soort Eenjarig
Inhoud 0,35 gram / ca. 45 zaden /  ca. 0,5 – 1 m2
Kleur Wit
Hoogte 100 – 120 cm
Standplaats Volle zon
Geschikt voor pot of balkon Ja, in een grote pot
Giftig Nee
Droogbloem Nee

Voorzaaien Maart – April
Direct zaaien Mei – Juni
Bloeitijd Juni – November

Binnen voorzaaien
In huis voorzaaien van half maart tot eind april. Gebruik zaai- en stekgrond of potgrond vermengd met vermiculiet. Bedek de zaden met een dun laagje aarde, ze hebben licht nodig om te ontkiemen. Zet ze in een kamer van ca. 18 – 20 graden op een lichte plek maar weg van direct zonlicht of gebruik een plastic kap. Zodra je de eerste zaden ziet opkomen direct koeler zetten! Anders krijg je lange slungels. Houd de grond vochtig. Verpot zodra de zaailingen 2 sets bladeren hebben en zet op een koele plek. Uitplanten op 30 cm afstand na de laatste nachtvorst rond begin/half mei.

Direct zaaien
Zaai vanaf begin mei direct in de grond als de kans op nachtvorst voorbij is. Bedek de zaden met een dun laagje grond. Doe dit niet bij zware regen of op warme dagen om te voorkomen dat het zaad wegspoelt of uitdroogt. Houd de grond vochtig. Dun uit tot enkele zaailingen op ca. 30 cm afstand. Ondersteuning kan handig zijn voor de hogere soorten.

 

Uitverkocht

Bezorging

Ma t/m vrij vóór 13:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden (tenzij anders aangegeven)

Gratis verzending

Vanaf 75 euro (NL)

Jouw persoonlijke boodschap

Met de hand geschreven

Gratis inpakservice

Altijd met veel liefde ingepakt