May & June bloemenzaden ‘Papaver Frosted Salmon Peony’

2.95

Bloemenzaden van het mooie merk May & June. Om iemand op te vrolijken of als troost na verlies of een andere moeilijke gebeurtenis.
De zaden worden geleverd in een prachtig zakje ontworpen door Maartje van den Noort. Maartje illustreerde eerder al het Herinneringsboek en de Herinneringskaarten van Lichtpuntjes.

Informatie
Naam Papaver somniferum ‘Frosted Salmon Peony’ (Klaproos)
Soort Eenjarig
Inhoud 0,5 gram / ca. 500 zaden / ca. 0,5 – 1 m2
Kleur Zalmroze
Hoogte 90 cm
Standplaats Volle zon
Geschikt voor pot of balkon Nee
Giftig Ja, behalve de zaden
Droogbloem Ja, zaaddozen

Voorzaaien Februari – April / September – November
Direct zaaien Maart – April / September – Oktober
Bloeitijd  Juni – Augustus

Binnen voorzaaien
Voorzaaien van februari tot april of in de herfst voor bloei in het volgende jaar. Papaver houdt niet enorm van verpotten, dus zaai een mespuntje zaden direct in P9 potten. Bedek de zaden met een dun laagje vermiculiet, ze hebben licht nodig om te ontkiemen. Zet ze in een kamer van ca. 12 graden op een lichte plek maar weg van direct zonlicht. Houd de grond vochtig. Dun eventueel iets uit, maar je kunt ze als kluitje uitplanten. Buiten afharden en vrij vroeg uitplanten, rond begin april.

Direct zaaien
Zaai rond maart direct in de grond of in de herfst voor vroege bloei het jaar daarna. Ze kiemen goed bij kou, dus zaai niet in een warme periode. Bedek de zaden met een dun laagje grond, uitdunnen kan later eventueel. Doe dit niet bij zware regen of op warme dagen om te voorkomen dat het zaad wegspoelt of uitdroogt. Houd de grond vochtig. Dun eventueel uit.

 

Uitverkocht

Bezorging

Ma t/m vrij vóór 13:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden (tenzij anders aangegeven)

Gratis verzending

Vanaf 75 euro (NL)

Jouw persoonlijke boodschap

Met de hand geschreven

Gratis inpakservice

Altijd met veel liefde ingepakt