Op zolder ligt een grote doos met kleine briefjes waarop adressen staan. Ik weet nog goed toen de blanco kaartjes werden neergelegd op een tafel: wat een mooi idee! hier kunnen gasten van de uitvaart herinneringen opschrijven. Maar helaas…

Alle kaarten staan volgeschreven met adressen. Iets waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt. Behalve dat je bedankkaarten kan sturen naar iedereen die bij de uitvaart was (moet je mensen daarvoor bedanken…?).

Sindsdien liep ik eigenlijk met het idee rond om ‘herinneringskaarten’ te maken. Waar het Herinneringsboek meer is bedoeld voor vrienden/familie die dichtbij staan, zijn deze Herinneringskaarten voor iedereen. Dus ook voor die oud klasgenoot of buurjongen van vroeger die een herinnering heeft aan een overleden dierbare. De afscheidsbijeenkomst is de perfecte plek om zoveel mogelijk herinneringen te verzamelen. Iedereen komt hier samen om herinneringen op te halen en te delen.

De set bestaat uit 50 herinneringskaarten. Omdat het niet altijd even makkelijk is om een herinnering op te schrijven, staat er een vraag op elk kaartje (totaal 5 verschillende vragen). Op deze manier verzamel je herinneringen om voor altijd te bewaren.

De kaarten en het doosje zijn vormgegeven door Maartje van den Noort
Bestellen & meer info over het product klik hier.